ΕΞΟΔΟΣ

Φελλός: το νέο wine bar της Αιόλου έχει ήδη γίνει στέκι

Το παλιό υφασματάδικο του κέντρου που μεταμορφώθηκε σε wine bar και spritzeria σερβίρει προσιτά ελληνικά κρασιά, καλοφτιαγμένα σπριτζ, κοκτέιλ και νόστιμα πιάτα και έχει ήδη αποκτήσει πιστό κοινό.

19.09.2024| Updated: 20.09.2024
Φελλός: το νέο wine bar της Αιόλου έχει ήδη γίνει στέκι

Η Αιόλου και τα γύρω στενά ήταν από παλιά προορισμός για τους «εξοδούχους» της Αθήνας. Το Μαγκαζέ, το Rooster, το Tailor Made ήταν μπαρ εναλλακτικά στα οποία ήθελες να βρίσκεσαι με τις ώρες για την ατμόσφαιρα, τα καλά ποτά, τον καφέ και την ωραία μουσική. Σταδιακά η περιοχή έχασε την ταυτότητά της και παρήκμασε. Τον τελευταίο καιρό αυτό φαίνεται να αλλάζει. Προσεγμένα στέκια ανοίγουν στην καρδιά του κέντρου, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε τώρα στο κέντρο της Αθήνας: 12 αγαπημένες διευθύνσεις για προσιτό φαγητόΠού τρώμε τώρα στο κέντρο της Αθήνας: 12 αγαπημένες διευθύνσεις για προσιτό φαγητό

Ένα παλιό υφασματάδικο σε έναν μικροσκοπικό δρόμο κάθετο στην Αιόλου διάλεξαν τέσσερις τριανταπεντάρηδες φίλοι για να στεγάσουν το Φελλός, το νέο μπαρ που σερβίρει ωραία κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και καλοφτιαγμένα σπριτζ και έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του. «Τα πατρικά μας είναι στα Άνω Λιόσια και στη Χασιά αλλά μια ζωή κινούμαστε στο κέντρο και θέλουμε πολύ να το δούμε να ξαναζωντανεύει», λέει ο bartender Δημήτρης Νάκας, ένας από τους ιδιοκτήτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣSeñor Picante: δοκιμάσαμε tacos στην πρώτη birrieria της ΑθήναςSeñor Picante: δοκιμάσαμε tacos στην πρώτη birrieria της Αθήνας

Οι άλλοι τρεις είναι ο σεφ Αντώνης Μωραΐτης, ο Τάσος Δήμας, επιχειρηματίας της εστίασης, και ο Άγγελος Μαυραγάνης, ελεύθερος επαγγελματίας. «Θέλαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Πήραμε το ρίσκο και είμαστε ευχαριστημένοι. Το μπαρ γεμίζει κάθε βράδυ», λέει ο Αντώνης. Το μαγαζί το έφτιαξαν σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Mutiny. Όταν αφαίρεσαν την παλιά διακόσμηση, το μπετόν αποκαλύφθηκε, το μωσαϊκό αναδείχθηκε και τα ταβάνια ψήλωσαν. Στον χώρο έβαλαν μερικά έργα τέχνης του καλλιτέχνη Somethin.going.bad, merchandise με σχέδια της Foxy Lady, λίγα τραπέζια στο πεζοδρόμιο, μερικά ακόμη μέσα και στο κέντρο του μαγαζιού έχτισαν τη μικρογραφία μιας σχολικής εξέδρας. «Και ποιος δεν έχει κάτσει στην εφηβεία σε μια εξέδρα και δεν έχει μοιραστεί τα όνειρα του με τους φίλους του. Μας αρέσει να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε», λέει ο Τάσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαστροταβέρνες, γαστροκαφενεία και άλλα γαστροστέκια: σε αυτά τα μαγαζιά βγαίνουμε τώραΓαστροταβέρνες, γαστροκαφενεία και άλλα γαστροστέκια: σε αυτά τα μαγαζιά βγαίνουμε τώρα

Το μαγαζί είναι προσιτό, το σέρβις γρήγορο και περιποιητικό, το κλίμα χαλαρό και έχει πάντα DJ που παίζει ηλεκτρονική μουσική. Είναι ιδανικό για έξοδο μετά το γραφείο αλλά και για την πιο κεφάτη διάθεση του Σαββατοκύριακου. Τη λίστα με τα κρασιά ήπιας οινοποίησης από τον ελληνικό και τον κυπριακό αμπελώνα έχει επιμεληθεί η Βασιλική Γαλάνη – σομελιέ του Materia Prima. Έχει περίπου 40 επιλογές σε φιάλες σε δίκαιες τιμές (ξεκινάνε από 20 ευρώ) και κάποιες σε ποτήρι. Εκτός από κρασιά, το μενού με τα ποτά περιλαμβάνει κοκτέιλ και σπριτζ -δεν σερβίρουν καθόλου straight ποτά-, που παρασκευάζονται με συνταγές με περίπλοκες τεχνικές από τον Νίκο Σουρμπάτη (Etiquette, Clumsies κ.α.). Tο σπριτζ «Lost in the night» με σπιτικό λικέρ ροδάκινο, θυμαρίσιο μέλι από δικό τους μελισσοκόμο, ροζέ κρασί και ανθράκωση από σόδα περγαμόντο είναι πολύ δροσιστικό, λίγο γλυκό και μυρίζει καλοκαίρι. Το «Fellovers» από την άλλη, με λευκό κρασί, prosecco, λικέρ passion fruit και eldelflower και λεμονοθύμαρο, έχει ντελικάτο άρωμα, είναι  ξηρό και «τραγανό».

Για να συνοδέψετε τα ποτά μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τα ιδιαίτερα ελληνικά τυριά και αλλαντικά που προμηθεύονται κατευθείαν από τους παραγωγούς. Κοπιάζουν για να βρουν την πρώτη ύλη και είναι κάτι που δεν το κάνουν πολλοί. Το πιπεράτο αρχοντοτύρι από το Πωγώνι και η καπνιστή γραβιέρα Ίου μαζί με το παστράμι και την καπνιστή μπριζόλα Ξάνθης συνθέτουν μια ωραία ποικιλία. Για κάτι έξτρα μπορείτε να πάρετε το τατάκι τόνου με λαχανικά εποχής σοτέ και πόνζου (γιαπωνέζική σάλτσα) λεμονιού και τον μαρινάτο γαύρο με τσάτνεϊ πιπεριάς και βερίκοκου ή την ταραμοσαλάτα. Τα πιάτα επιμελείται ο Ηλίας Μπαλάσκας, σεφ και ιδιοκτήτης του ψαροεστιατορίου Seawolf στο Κουκάκι. Αν και κάποια, όπως οι γαρίδες σουβλάκι, είναι πιο αδύναμα, στο σύνολο ο σεφ έχει φτιάξει ένα μενού με νόστιμους μεζέδες ταιριαστούς με τα ποτά. Η πολιτική με τις προσιτές τιμές περνάει και εδώ, μια και δεν ξεπερνάνε τα 10 ευρώ. Μπορεί να μην κάνουν κρατήσεις αλλά σερβίρουν ποτό στο μπαρ ή στο όρθιο όσο περιμένετε να καθίσετε πιο άνετα.

Φελλός

Κολοκοτρώνη & Βασιλικής, Αθήνα
  • Ωράριο: Καθημερινά 18.00-1.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Wine Bar

Μπαρ

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT