ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦάβα με «σάλτσα» από φασόλια, μυρωδικά και ντοματίνιαΦάβα με «σάλτσα» από φασόλια, μυρωδικά και ντοματίνια
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη φάβα με κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη «σάλτσα» και τα αφήνουμε στην άκρη για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  2. Ρίχνουμε τη φάβα με το κρεμμύδι, το καρότο και 1 λίτρο νερό σε βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι η φάβα να απορροφήσει όλα τα υγρά και ναλιώσει.
  3. Στην αρχή ξαφρίζουμε για όσο χρειάζεται.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καρότο και το κρεμμύδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Αδειάζουμε σε πιατέλα.
  5. Από πάνω απλώνουμε την κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.

Αφεθείτε στη ρετσίνα και γνωρίστε τη σε βάθος. Οι νέας εποχής εμφιαλωμένες ρετσίνες είναι ιδανικός συνοδός.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φάβα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT