ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι με κολοκυθάκια στην κατσαρόλαΑρνάκι με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι με μελιτζάνες αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι.
  3. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  6. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τις ντομάτες, 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  8. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπίπερο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
  9. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT