ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνάμεικτα αγγουράκια με γιαούρτι και σπόρουςΑνάμεικτα αγγουράκια με γιαούρτι και σπόρους
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα «κίμτσι» με αγγούρι ξεκινάμε και κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος.
  2. Προαιρετικά, για καπνιστή γεύση, το λαδώνουμε πρώτα με ελαιόλαδο και το καψαλίζουμε για λίγα λεπτά είτε στο γκριλ είτε στη φωτιά, αν έχουμε εστία γκαζιού.
  3. Στη συνέχεια το χτυπάμε με τη λαβή ενός μεγάλου μαχαιριού και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το σησαμέλαιο, την σάλτσα Worcester, τη fish sauce και την πάστα gochujang και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αγγούρι, το καρότο, το ραπανάκι και τη σάλτσα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
  6. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με λίγα φύλλα κόλιανδρου, μέλι και σουσάμι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ», τεύχος 111.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT