ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλληνικό αρνί λαδορίγανη, ψημένο στις κληματόβεργεςΑρνάκι λαδορίγανη, ψημένο σε κληματόβεργες, στον φούρνο
20' προετοιμασία
2 ώρες και 40' ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε στο ταψί τις πατάτες, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Τις απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε πάνω τους τα κλωνάρια των μυρωδικών.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού, τα τακτοποιούμε πάνω στις πατάτες και περιχύνουμε με 300 ml νερό.
  4. Βρέχουμε και στύβουμε καλά ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και με αυτό σκεπάζουμε το φαγητό, στριμώχνοντας τις άκρες του χαρτιού μέσα από τα τοιχώματα του σκεύους.
  5. Έπειτα σκεπάζουμε τo σκεύος σφιχτά με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 2 1⁄2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να ξεκολλά εύκολα το ψαχνό από το κόκαλο.
  6. Ξεφουρνίζουμε και ξεσκεπάζουμε το ταψί. Ψήνουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία το φαγητό.
  7. Το σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα, ώστε να μην κρυώσει απότομα το λίπος του αρνιού και της σάλτσας και στερεοποιηθεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT