ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια λαδερά από τη Μάνη: η καλύτερη συνταγή για μελωμένα φασολάκιαΦασολάκια λαδερά από τη Μάνη: η καλύτερη συνταγή για μελωμένα φασολάκια

 

 

1 ώρα προετοιμασία
2 ώρες και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αίγα φουρνιστή από την Κρήτη, με φασολάκια και πατάτες, ξεκινάμε και σε ένα νοτισμένο πανάκι καθαρίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια της αίγας, για να απομακρύνουμε μικρά κομματάκια οστού από τον τεμαχισμό τους.
  2. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη και το κρεμμύδι και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν βράση, ξαφρίζοντας.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  5. Μεταφέρουμε τα κομμάτια της αίγας σε μια ευρύχωρη γάστρα ή σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, ανθό αλατιού, πιπέρι μπόλικο και 600 ml από τον ζωμό της κατσαρόλας όπου έβρασε το κρέας.
  6. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και στη συνέχεια σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει.
  8. Ξεφουρνίζουμε με προσοχή, προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες και λίγο ακόμα αλατοπίπερο και κλείνουμε ξανά το σκεύος.
  9. Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και το ψαχνό της αίγας να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.
  10. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και, αν έχουν μείνει πολλά υγρά, ψήνουμε για 10-15 λεπτά χωρίς καπάκι. Έτσι θα ροδίσουν τα υλικά και η σάλτσα θα χυλώσει ωραία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT