Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω προϊόντα:

 

1 ώρα προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για τα κεκάκια μήλου με αλεύρι ολικής άλεσης, τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν με 12 θήκες και τοποθετούμε σε κάθε θήκη τα ειδικά καραμελόχαρτα ή από ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας αφήνοντάς τις άκρες του να εξέχουν προς τα πάνω.
  3. Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, αφαιρούμε τους πυρήνες με τα κουκούτσια και έπειτα κόβουμε κάθε τέταρτο σε 4 φέτες. Συνολικά λοιπόν θα έχουμε 32 φέτες μήλου.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και καβουρδίζουμε το τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Στο μεταξύ, ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε τα 30 γρ. βούτυρο Lurpak. Μόλις λιώσει και ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα κομμένα μήλα, τα περιχύνουμε με το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, να καραμελώσουν και να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Στο μπολ με το καβουρδισμένο τρίμμα ξηρού καρπού ρίχνουμε τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Θα γίνει ένα μείγμα κρεμώδες, αφράτο και υπόλευκο, σχεδόν τριπλάσιο σε όγκο από το αρχικό.
  8. Ρίχνουμε στο μείγμα το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα μαζί με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτοντας και τα 180 γρ. λιωμένο βούτυρο Lurpak.
  9. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα αλεύρων-ξηρού καρπού. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ έως ότου ενσωματωθούν πλήρως.
  10. Μοιράζουμε από 2 κουτ. σούπας σε κάθε θήκη μάφιν, από πάνω τοποθετούμε από ένα φετάκι μήλου στο καθένα, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα χωρίς να γεμίσουμε πλήρως τις φόρμες και τελειώνουμε με άλλο ένα φετάκι μήλου. Ίσως περισσέψει λίγο μείγμα και σίγουρα θα περισσέψουν μήλα, που είναι νοστιμότατα και μπορείτε να τα φάτε για σνακ. Μοιράζουμε πάνω σε κάθε κεκάκι το σιρόπι των μήλων που έχει μείνει στο μπολ και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ.
  11. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT