Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με:

 

15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για τα αλμυρά μάφιν με σπανάκι και τυρί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις και τοποθετούμε σε κάθε θήκη από ένα καραμελόχαρτο ή ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας, με τις άκρες της να εξέχουν προς τα πάνω.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το Arla Pasta & Gratinar, το κρεμμύδι, το σπανάκι και την πιπεριά, αν τη βάλουμε. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Μυστικά

Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα μάφιν μπορούμε να τα καταψύξουμε, τυλιγμένα καλά μέσα σε νάιλον σακουλάκι ή σε αλουμινόχαρτο. Όταν θέλουμε να τα φάμε, τα αφήνουμε να αποψυχθούν για κάποιες ώρες ή για ένα βράδυ. Έτσι, μπορούμε να στοκάρουμε την κατάψυξη και να έχουμε ανά πάσα ώρα ένα σνακ για να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT