Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω προϊόντα:

 

20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για το κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα, τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο Lurpak, το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να προκύψει μια ωραία, λεία και μαλακή κρέμα.
  5. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι και το αρωματικό που επιλέξαμε (ξύσμα, κανέλα ή εκχύλισμα) και χτυπάμε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ-αλατιού που είχαμε αφήσει κατά μέρος και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά και να μην υπάρχουν «κόμποι» αλευριού (1-2 λεπτά αρκούν). Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε περισσότερο για να μην αναπτυχθεί η γλουτένη του αλευριού και βγει σκληρό το κέικ.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο μας απαλά 2-3 φορές για να απλώσει το μείγμα καλά και να διαφύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 70 λεπτά και δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα ή ένα λεπτό μαχαίρι - θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά, χωρίς ίχνη από υγρή ζύμη.
  9. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα, το βγάζουμε, περιμένουμε 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT