Από ένα από τα καλύτερα τσιπουράδικα του Βόλου έρχεται αυτή η συνταγή. Το «Φιλαράκι», που λειτουργεί από το 2010 στην οδό Κροκίου και σερβίρει ό,τι βγάλει η θάλασσα.
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σαλάχι αχνιστό σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ούζο, τον χυμό και αλατοπίπερο και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε το σαλάχι. Αν δεν καλύπτεται από τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Αχνίζουμε για 7-8 λεπτά, βγάζουμε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι και τη ρίγανη και σερβίρουμε με λεμόνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.