ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάχι με σταμναγκάθι, γαλατσίδες και αυγοτάραχοΣαλάχι με σταμναγκάθι, γαλατσίδες και αυγοτάραχο Από ένα από τα καλύτερα τσιπουράδικα του Βόλου έρχεται αυτή η συνταγή. Το «Φιλαράκι», που λειτουργεί από το 2010 στην οδό Κροκίου και σερβίρει ό,τι βγάλει η θάλασσα.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σαλάχι αχνιστό σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ούζο, τον χυμό και αλατοπίπερο και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν μία βράση.
  2. Προσθέτουμε το σαλάχι. Αν δεν καλύπτεται από τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νερό.
  3. Αχνίζουμε για 7-8 λεπτά, βγάζουμε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι και τη ρίγανη και σερβίρουμε με λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT