10'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την μελιτζάνα στα κάρβουνα πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και τις ψήνουμε ολόκληρες, χωρίς να βγάλουμε το κοτσάνι, χωρίς να τις τρυπήσουμε ή να τις κόψουμε, έτσι ώστε να μείνει η σάρκα τους ζουμερή και χυμώδης. Ιδεωδώς, ψήνουμε στα κάρβουνα για 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον φούρνο, κατευθείαν πάνω στη σχάρα ή σε ταψάκι στους 200°C για 40 λεπτά.
- Μόλις μαυρίσει η φλούδα και μαλακώσει η σάρκα, τις βγάζουμε, τις κόβουμε στη μέση και όπως είναι καυτές τις πασπαλίζουμε με το σέλινο, την κάππαρη, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.