ΑΓΟΡΑ PROMOTED

To 4 SEASONS FOOD MARKET προτείνει τα βιολογικά γαλακτοκομικά Mενοίκιο

Κάθε μήνα, το 4 SEASONS FOOD MARKET μάς προτείνει εκλεκτά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που αξίζει να γνωρίσουμε. Αυτόν τον μήνα, είναι τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα ΜΕΝΟΙΚΙΟ, από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα.

12.09.2024
To 4 SEASONS FOOD MARKET προτείνει τα βιολογικά γαλακτοκομικά Mενοίκιο

Το 4 SEASONS FOOD MARKET είναι το πρώτο κατάστημα με βιολογικές και παραδοσιακές τροφές στο κέντρο της Αθήνας. Άνοιξε το 2006 ως αποτέλεσμα του πάθους που είχαν δύο αδέρφια, ο Βασίλης και ο Γιώργος Σουβατζόγλου, για την υγιεινή διατροφή και τα ποιοτικά προϊόντα και εξελίχθηκε σε προορισμό για όσους αναζητούν ποικιλία προϊόντων που καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες και για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα πιο πρόσφατα διατροφικά trends. Μία «βιβλιοθήκη» γεύσεων που μπορείς να χαθείς για ώρες χαζεύοντας στα ράφια τους ή στο e-shop τους την ποικιλία προϊόντων που φέρνουν από όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, πολλά δε από τα οποία συστήνονται για πρώτη φορά στον Έλληνα καταναλωτή. Βασικές αξίες του 4 SEASONS FOOD MARKEΤ που χαρακτηρίζουν την προσπάθεια είναι: η εποχικότητα (φρούτα και λαχανικά από παραδοσιακούς σπόρους που μεγαλώνουν στην εποχή τους), η υποστήριξη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, η προτεραιότητα στη φιλοσοφία της βιολογικής καλλιέργειας και η αποφυγή χρήσης φυτοφαρμάκων, χημικών λιπασμάτων και μεταλλαγμένων τροφών και τέλος, η προτεραιότητα στην ηθική καλλιέργεια και εμπόριο.

Από τα προϊόντα που μας προτείνουν αυτό τον μήνα είναι τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας Μενοίκιο από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Το Μενοίκιο είναι μια καθετοποιημένη γαλακτοπαραγωγική μονάδα της Δράμας που τρέφει βαθύ σεβασμό στην παράδοση και στο φυσικό περιβάλλον του τόπου. Η κτηνοτροφική μονάδα, η μονάδα αποθήκευσης των ζωοτροφών και το τυροκομείο βρίσκονται στην πεδιάδα του Δήμου Προσοτσάνης, στη σκιά του Μενοίκιου Όρους. Είναι μία εύφορη και γόνιμη πεδιάδα, που καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, την διαπερνά καθαρός αέρας. Αυτό οφείλεται στο φαράγγι που εκτείνεται σε ευθεία απόσταση περίπου 10χλμ από τις εγκαταστάσεις, και δημιουργεί ένα σύστημα φυσικού εξαερισμού. Έτσι, παρόλο που σταυλίζονται κάποιες χιλιάδες κατσίκια και πρόβατα, ο αέρας μοσχοβολά φρεσκάδα και καθαριότητα.

Το μεγαλύτερο όμως προτέρημα της μονάδας είναι ότι, γύρω από τις εγκαταστάσεις, εκτείνεται ένα περιφραγμένο ιδιόκτητο βιολογικό λιβάδι, έκτασης 90 στρεμμάτων. Εκεί τα ζώα βόσκουν ελεύθερα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, το σιτηρέσιο, η ποσότητά του και ο χρόνος σίτισης είναι αυστηρά προκαθορισμένα και σταθερά, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή υψηλής και σταθερής ποιότητας βιολογικού γάλακτος. Παράγουν μεγάλη γκάμα προϊόντων -τα περισσότερα βιολογικά- μεταξύ των οποίων κατσικίσιο γάλα, πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι, κατσικίσιο κεφίρ, φέτα, ανθότυρο, μυζήθρα, κατσικίσιο τυρί, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, βούτυρο, κατσικίσιο αριάνι κ.ά.

4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET

Νίκης 30, Σύνταγμα
  • Τηλέφωνο: 210-32.29.078
  • Website: www.4seasons.bio
  • Delivery: Wolt: 4 SEASONS ORGANIC FOOD MARKET
  • Instagram: 4seasonsbio

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT