20'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αμοργιανό πατατάτο σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις κανέλες, το μπαχάρι και το σκόρδο και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κρέας.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τον αραιωμένο πελτέ, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κρέας, και να δέσει η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.