40'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σαβόρι αλευρώνουμε καλά τα ψάρια, μέχρι να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα ψάρια σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα σκόρδα και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
- Πασπαλίζουμε με τις 2 κουτ. σούπας αλεύρι, λίγο αλάτι χοντρό, ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς, και ρίχνουμε το ξίδι.
- Ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη, πυκνή σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια με τη σάλτσα.
Ένα Σαντορινιό Νυχτέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.