ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Καλοκαιρινά γαστρονομικά road trips που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Γεύσεις, πρώτες ύλες, τόποι, αλλά και άνθρωποι που γνωρίζουν τη δύναμη των υλικών αποτελούν τις βασικές παραμέτρους σε ένα γαστρονομικό gps με επίκεντρο το Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Ήπειρο.

30.07.2024
Καλοκαιρινά γαστρονομικά road trips που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η οργάνωση των καλοκαιρινών διακοπών γύρω από τη γαστρονομία μιας (μικρότερης ή μεγαλύτερης) περιοχής δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπορεί στη χώρα μας να μην έχουμε εγγεγραμμένη στην κουλτούρα μας την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού, δηλαδή την ταξιδιωτική περιήγηση με βασικό γνώμονα τις γεύσεις, τις συνταγές και τις πρώτες ύλες ενός τόπου, ωστόσο το φαγητό αποτελεί ένα κομβικό και ολοένα πιο σημαντικό παράγοντα όχι μόνο για την καθημερινότητα των διακοπών μας, αλλά και ακόμα και για την επιλογή του προορισμού όπου θα επιλέξουμε να περάσουμε μέρες της καλοκαιρινής μας άδειας.

Η αναζήτηση γαστρονομικών εμπειριών που θα χαραχθούν στη μνήμη μας και θα αποτελέσουν την αιτία ώστε να επισκεπτόμαστε έναν τόπο ξανά και ξανά και να επιθυμούμε να γνωρίζουμε όλο πιο ουσιαστικά τους ανθρώπους του, προϋποθέτει αυτονομία στις μετακινήσεις μας. Όσο απολαυστικές και αν είναι οι γαστρονομικές περιπλανήσεις αποδεικνύονται εξίσου κουραστικές (μεγάλες αποστάσεις, απομακρυσμένοι και δυσπρόσιτοι προορισμοί, σύνδεση με κακής ποιότητας οδικό δίκτυο).

Με τις προτάσεις leasing της Ayvens η απόλαυση πλέον δεν μένει μόνο στα πιάτα μας άλλα γίνεται κομμάτι και της οδηγικής μας εμπειρίας. Πώς; Πρώτον, με οχήματα που ευθυγραμμίζονται με τις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις και όχι το αντίστροφο. Δεύτερον και σημαντικότερο, με τη δυνατότητα να οδηγούμε πάντα ένα καινούργιο αυτοκίνητο, έτσι όπως το έχουμε φανταστεί, και το μόνο που μας απασχολεί είναι το κόστος των καυσίμων.

Παρακάτω προτείνουμε μερικά road trips με βασικό άξονα τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα κάθε περιοχής. Διαδρομές γεμάτες γεύσεις και νοστιμιά που αξίζει να τις διασχίσουμε με τα αυτοκίνητα που μας προτείνει η Ayvens, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που καταλαβαίνουμε την κινητικότητα ανοίγοντας τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο κόσμο. Διότι όπως και στη γαστρονομία η βιωσιμότητα στην παραγωγή και τη χρήση των πρώτων υλών είναι πλέον το κλειδί έτσι και στις μετακινήσεις μας, η κινητικότητα χαμηλών και μηδενικών ρύπων θα διαμορφώσει έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Ας ανάψουμε τη μηχανή και ας φύγουμε για…

Κέρκυρα

Η φήμη των τοπικών προϊόντων του νησιού έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα όρια της Κέρκυρας. Ξεκινώντας από πλούσιο και γεμάτο βούτυρο Κερκύρας και τα κουμ κουάτ μέχρι τις ελιές και το ελαιόλαδο, στο νησί των Φαιάκων μπορούμε να βρούμε πολλά υλικά που θα έχουν ξεχωριστή θέση στο πιάτο μας. Όσο για την τοπική γαστρονομία, υπάρχουν εστιατόρια που μέχρι σήμερα την υπηρετούν άλλοτε ακολουθώντας τις τοπικές συνταγές και άλλοτε ανανεώνοντας τες δημιουργικά. Για να τα ανακαλύψουμε όμως όλα αυτά θα χρειαστεί να γυρίσουμε με το αυτοκίνητό μας αρκετά την ενδοχώρα του νησιού, να επισκεφθούμε τα χωρία που βρίσκονται σε υψόμετρο και έχουν διατηρήσει μέχρι σήμερα την αυθεντικότητά τους και να κάνουμε πολλές φορές τη διαδρομή από τον Νότο στον Βορρά και αντίστροφα.

Νάξο

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ξεχωρίζει για την αυτάρκειά του σε όλα τα αγαθά, με πιο ξεχωριστά ανάμεσα τους, την φημισμένη πατάτα και τα άριστης ποιότητας τυριά της. Δεν είναι όμως μόνο αυτά: αλλαντικά, κρασί, αλλά και τοπικά πιάτα με βάση το κρέας, έρχονται να προστεθούν στους λόγους για τους οποίους μας αρέσει τόσο πολύ να γυρίζουμε με αυτοκίνητο τη Νάξο και, καθώς αναζητούμε γνήσιες γεύσεις, να κάνουμε και τις στάσεις μας στις υπέροχες παραλίες της για μια βουτιά. Δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, αλλά η οδήγηση γίνεται πλέον απόλαυση με τις επιλογές που μας προσφέρει η Αyvens.

Ήπειρο

Κι αφού έχουμε ήδη κατευθυνθεί προς τα ορεινά δύο υπέροχων νησιών, ήρθε η ώρα να πάρουμε όντως τα βουνά. Κι όχι όποια-όποια βουνά, αλλά τα περήφανα και αγέρωχα όρη της Ηπείρου. Πρωταγωνίστριες στην ηπειρώτικη κουζίνα είναι οι πίτες σε κάθε τους εκδοχή ως προς τη γεύση ή την υφή τους. Οι συνταγές για τις πίτες συμπυκνώνουν τη σοφία για την αξιοποίηση όλων των υλικών και των πρώτων υλών με βάση την εποχικότητά τους. Δεσπόζουν επίσης τα κρέατα αλλά και τα γαλακτοκομικά. Οι δε αμπελώνες της περιοχής δεν θα μας απογοητεύσουν. Όρεξη θα έχουμε είναι δεδομένο αυτό και δεν πρόκειται να μας την κόψουν οι δύσκολοι ανά σημεία και περιοχές δρόμοι διότι έχουμε επιλέξει αυτοκίνητο που ταιριάζει απόλυτα σε όσα αναζητούμε στις διακοπές και στα ταξίδια μας. Φρόντισε γι’ αυτό η Ayvens, καθώς μέσα από μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, αλλά και ένα πολύ φιλικό στην πλοήγηση website βρήκαμε το αυτοκίνητο που έδωσε μια πιο πράσινη και βιώσιμη διάσταση στις γαστρονομικές εξορμήσεις.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT