20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ριγανάτο κουνέλι, ξεκινάμε βάζοντας τα κομμάτια του κουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι, τις δάφνες, το κρεμμύδι και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε περίπου 4 ώρες να μαριναριστούν.
- Βγάζουμε το κουνέλι και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κουνέλι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, 200 ml νερό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.