30'
προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κατσίκι πικάντικο στον φούρνο με πατάτες, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μπούκοβο, 170 ml από το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι για να φτιάξουμε μια κρέμα.
- Αλείφουμε με αυτήν το κατσικάκι έτσι ώστε να πάει παντού.
- Με το υπόλοιπο λάδι λαδώνουμε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα ταψί τακτοποιούμε τις πατάτες περιμετρικά και στη μέση βάζουμε το κατσικάκι.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κατσίκι να πάρει χρώμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160°C.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες για να πάει παντού το λίπος από το ταψί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε για άλλες 3 1⁄2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κατσίκι.
Νεμέες, χαρμάνια κρητικά, κομψές Λημνιώνες και από λευκά, ένα Chardonnay με άγγιγμα βαρελιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.