1 ώρα
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Τεμάχια: 50Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Φύλλο
- Για τα μπουρεκάκια, ξεκινάμε με το φύλλο και σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, το αυγό και το λάδι.
- Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή περισσότερο νερό.
- Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση
- Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Μπουρέκια
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 50 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λεπτά στρογγυλά φύλλα διαμέτρου περίπου 10 εκ. Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
- Βάζουμε σε κάθε φύλλο από 1 κουτ. σούπας γέμιση, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και πιέζουμε καλά τις άκρες ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Τακτοποιούμε κάθε μισοφέγγαρο σε δίσκο και καλύπτουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια σε δόσεις για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.