20' παρασκευή
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: για 6 μερίδες, ως μεζέςΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη συριανή μαϊντανοσαλάτα, ξεκινάμε και στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τον κρόκο μέχρι να ψιλοκοπούν αλλά να μη γίνουν κρέμα.
- Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τον λεμονοχυμό, το ξίδι, το λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε σταδιακά όση φρυγανιά τριμμένη χρειάζεται για να γίνει η μαϊντανοσαλάτα σχετικά σφιχτή στην υφή της. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερη ή λίγο περισσότερη φρυγανιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.