ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθοανθοί γεμιστοίΚολοκυθοανθοί γεμιστοί με μυρωδάτο ρύζι και τυρί Σαν Μιχάλη Αν περισσέψει χυλός από τις τηγανητές λιαστές ντομάτες, η κυρία Μαρίκα Πρέκα από τη Σύρο, που μας έδωσε τη συνταγή, φτιάχνει και τυρολουκουμάδες, προσθέτοντας κομμάτια φέτας ή άλλου τυριού. Και τα δύο, τέλειοι μεζέδες για κρασί και ρεμπέτικα.

 

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις ντομάτες λιαστές τηγανητές, ξεκινάμε βάζοντας τις ντομάτες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με νερό. Τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να μουλιάσουν καλά. Αν πάρουμε λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, τις στραγγίζουμε καλά και τις μουλιάζουμε και αυτές σε νερό. Τις στραγγίζουμε καλά και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρεμμύδι, το αυγό, το κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, ώστε να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Βουτάμε μία μία τις ντομάτες στον χυλό και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  4. Τηγανίζουμε σε δόσεις, για περίπου 3-4 λεπτά ή κάθε δόση, μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις μεριές, όπως οι λουκουμάδες.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT