30'
προετοιμασία
5' βράσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Για την ωμή σάλτσα ντομάτας
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα βλίτα με ωμή σάλτσα ντομάτας ξεκινάμε βράζοντας τα βλίτα σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4-5 λεπτά (καλό είναι να μην παραμαλακώσουν). Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σάλτσα
- Κόβουμε τις 2 από τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
- Ξεφλουδίζουμε την τρίτη και τη χτυπάμε στο μπλέντερ. Τη σουρώνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ με το ζουμί της ντομάτας όλα τα υλικά (ντομάτες σε καρέ, ελιές, τυρί, μπαχαρικά, δυόσμο, λάδι, λεμόνι και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα
- Απλώνουμε τα βλίτα σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι και τις φλούδες από το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.