15'
προετοιμασία
14' μαγείρεμα
Σύνολο: 29'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα φιογκάκια με καλοκαιρινά λαχανικά, ξεκινάμε και βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τον τριμμένο κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φιογκάκια και ανακατεύουμε για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αν θέλουμε το φαγητό πιο ζουμερό, τότε προσθέτουμε και το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.