10'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πικάντικο κοτόπουλο στη σχάρα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
- Περνάμε κάθε φιλέτο κοτόπουλο από το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να καλυφθεί καλά παντού.
- Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.
Μυστικά
Το πόσο καυτερό θα το κάνετε εξαρτάται από εσάς: αυξομειώστε τις ποσότητες του πιπεριού καγιέν κατά τα γούστα σας.
Tempranillo.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.