10'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σκορδομακάρονα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη λουίζα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με μια λαβίδα από την κατσαρόλα όπου βράζουν στην κατσαρόλα με τα σκόρδα και τον πελτέ, μαζί με τα λίγα νερά που θα μεταφέρουν.
- Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα μακαρόνια και η «σάλτσα».
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, τα σκοδρομακάρονα, αμέσως.
Μυστικά
Την ξινούτσικη και αρωματική λουίζα τη βρίσκουμε πλέον εύκολα στην αγορά, φρέσκια ή ξηρή, όπως και ένα καλό ξινοτύρι. Όλα τα άλλα τα έχουμε στο ντουλάπι μας.
Ροζέ με υψηλή οξύτητα και μέτριο αρωματικό προφίλ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.