30'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη μαρινάδα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα τάκος ψαριού, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπολ το ψάρι με όλα τα υλικά της μαρινάδας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε τα φιλέτα ψαριού από τη μαρινάδα και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το ψάρι για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. (Υπολογίζουμε φυσικά και το πάχος του φιλέτου, τα 2 λεπτά από κάθε πλευρά είναι ιδανικά για πάχος 1,5 εκ.)
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρισμα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την καυτερή πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον χυμό λάιμ και το μυρωδικό.
- Γεμίζουμε τα τάκος με το ψάρι, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού, το αβοκάντο και σερβίρουμε. (Τον χειμώνα, αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο κόκκινο λάχανο.)
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.