10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για την κρούστα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μεξικάνικο χοιρινό φιλέτο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρούστα και καλύπτουμε καλά τα χοιρινά φιλέτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 10- 15 λεπτά να μαριναριστούν.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί, βάζουμε τα ψαρονέφρια και αλείφουμε ομοιόμορφα με τη μαρινάδα την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5-7 λεπτά. Συνοδεύουμε με σαλάτα με πρασινάδες και τορτίγιες.
Μυστικά
*Σπιτική πάστα τσιπότλε:
Χτυπάμε στον πολυκόφτη 3 σκελίδες σκόρδου, 1 κονσέρβα (περίπου 400 γρ.) πιπεριές τσιπότλε σε σάλτσα ντομάτας ή πάστα τσίλι, 2 κουτ. σούπας λάδι, 1-2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη, 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πολτοποιηθούν. Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο περίπου 3 εβδομάδες, σε δοχείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.