20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα συνοδευτικά
Σαλάτα ντομάτας
Διαδικασία
Σαλάτα ντομάτας
- Για να φτιάξουμε κεσαντίγιας, ξεκινάμε με τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Κεσαντίγιας
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε 1/2 κουτ. γλυκού από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε μια τορτίγια.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το 1/4 από το μείγμα της πιπεριάς και το 1/4 από το τυρί.
- Σκεπάζουμε με δεύτερη τορτίγια και «ψήνουμε» για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της τορτίγιας και να λιώσει το τυρί.
- Γυρίζουμε προσεκτικά την τορτίγια ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
- «Ψήνουμε» για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
- Αδειάζουμε σε πιάτο και κόβουμε σε τρίγωνα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα ντομάτας και την ξινόκρεμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.