20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη «σάλτσα» τσίλι
Διαδικασία
- Για το εντσιλάδας, ξεκινάμε με τη «Σάλτσα» τσίλι.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρύ σκούρο χρώμα.
- Προσθέτουμε το τσίλι, το κύμινο, τη ρίγανη, τον ζωμό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Εντσιλάδας
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 20 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Αδειάζουμε σε μπολ και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις τορτίγιες (μία μία ξεχωριστά) για περίπου μισό λεπτό.
- Τις γεμίζουμε με τα 3/4 από το τυρί, μοιράζοντάς το ισόποσα, και με το σοταρισμένο κρεμμύδι και τις τυλίγουμε σε ρολό.
- Σε ένα μέτριο βαθύ ταψί ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας και βάζουμε τα ρολά, τακτοποιώντας τα σε μία σειρά, στριμωχτά.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και οι εντσιλάδας να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.