20'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το τσίλι κον κάρνε, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τις πάπρικες και το τσίλι για 1/2-1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το σοταρισμένο κρέας, την ντομάτα, 400 ml νερό, τον καφέ και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με λευκό πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.