ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαχίτας πικάντικα με χοιρινό, κασέρι, γουακαμόλε και γιαούρτιΦαχίτας πικάντικα με χοιρινό, κασέρι, γουακαμόλε και γιαούρτι
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα chipotle

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε chimichangas με κοτόπουλο και σάλτσα chipotle, ξεκινάμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.

Τσιμιτσάνγκας

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις πιπεριές, το τσίλι, τη ρίγανη και το κύμινο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  4. Αλείφουμε τις τορτίγιες με το ασπράδι και από τις δύο πλευρές και τις γεμίζουμε με το τυρί και το μείγμα κοτόπουλου.
  5. Τις διπλώνουμε σε φάκελο, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  6. Σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε τις τορτίγιες για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  9. Σερβίρουμε με την ξινόκρεμα και τη σάλτσα τσιπότλε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT