30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα chipotle
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε chimichangas με κοτόπουλο και σάλτσα chipotle, ξεκινάμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
Τσιμιτσάνγκας
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις πιπεριές, το τσίλι, τη ρίγανη και το κύμινο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Αλείφουμε τις τορτίγιες με το ασπράδι και από τις δύο πλευρές και τις γεμίζουμε με το τυρί και το μείγμα κοτόπουλου.
- Τις διπλώνουμε σε φάκελο, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις τορτίγιες για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε με την ξινόκρεμα και τη σάλτσα τσιπότλε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.