30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο με κόκκινο μόλε, ξεκινάμε πασπαλίζοντας τα φιλέτα με το κύμινο και αλατοπίπερο.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, 200 ml νερό, τις πιπεριές, τη σκόνη τσίλι και την κουβερτούρα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το κοτόπουλο.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα φιλέτα και τα κρατάμε ζεστά. Βράζουμε τη σάλτσα για ακόμα 5-7 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.