![Αυγά με μπέικον αλλιώς](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/ayga-me-mpeikon-allios_gastronomos-420x560.jpg?v=1700063016)
25'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-8 ως ορεκτικόΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ψητά γεμιστά ροδάκινα με μελίχλωρο Λήμνου και σύγλινο βγάζουμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και με ένα κουτάλι αφαιρούμε μέρος από τη σάρκα τους, αφήνοντας ένα τοίχωμα πάχους 1 εκ.
- Ψιλοκόβουμε τη σάρκα.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό τηγάνι και σοτάρουμε το σύγλινο και τη σάρκα των ροδάκινων για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αραδιάζουμε τα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε τη γέμιση στα ροδάκινα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Περιχύνουμε με το λάδι και σερβίρουμε.
Παγωμένο Μοσχάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.