![Αρνίσιο χεράκι ρολό, μπρεζέ, με φασόλια και τσορίθο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/arni-sio-chera-ki-rolo-mpreze-me-faso-lia-kai-tsori-tho_gastronomos-420x560.jpg?v=1713976687)
35'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα Βάζουμε σε μια γάστρα το κρέας, τη μου- στάρδα, το δεντρολίβανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Κόβουμε στη μέση τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ξανακλείνουμε, για να τους δώσουμε το αρχικό τους σχήμα.
- Τα βάζουμε στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του αρνιού και στριμώχνουμε σε διάφορα σημεία το φασκόμηλο.
- Ρίχνουμε τα κρασιά σε μια άκρη της γάστρας, για να μην ξεπλύνουν το αρνάκι από τη μαρινάδα του.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά στους 200° C, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, για να ροδίσει.
Στο ποτήρι μας: Ένα βαρελάτο Βιδιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.