ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρεςΨάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρες
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την ωμή «σάλτσα» ντομάτας

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε το ψάρι με χόρτα εποχής και ωμή «σάλτσα» ντομάτας, ξεκινάμε με τη σάλτσα.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Τις σουρώνουμε και αφήνουμε το ζουμί τους σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Χόρτα

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα χόρτα για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας για να φύγουν τα πολλά νερά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα χόρτα με τη μισή «σάλτσα» ντομάτας.

Ψάρι

  1. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Λαδώνουμε τις φέτες ψαριού, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
  3. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.
  4. Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη «σάλτσα».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT