30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 2Για τα αυγά σκραμπλ
Για τη μαγιονέζα
Διαδικασία
Μαγιονέζα
- Για να ετοιμάσουμε το σάντουιτς ξεκινάμε με τη μαγιονέζα και σε ένα βαθύ και σχετικά στενό γυάλινο βάζο των 500 ml ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο.
- Τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ενωθούν σε μια κρέμα.
- Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά, σε πολύ αργή ροή, το ηλιέλαιο, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα αφράτη.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Αυγά σκραμπλ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μαζί το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει.
- Προσθέτουμε το μείγμα αυγών και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δούμε ότι το αυγό κατά τόπους αρχίζει να στερεοποιείται.
- Ρίχνουμε τη γραβιέρα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ψήσιμο των αυγών, μέχρι να γίνει μια μελάτη και αφράτη μάζα και το ασπράδι να έχει σφίξει παντού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση οριζοντίως, χωρίς να αποκόψουμε τα κομμάτια.
- Αλείφουμε εσωτερικά με περίπου 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα κάθε ψωμάκι και τα γεμίζουμε με τα αυγά σκραμπλ.
- Κλείνουμε προσεκτικά τα ψωμάκια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.