![Γρανίτα καφέ](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/granita-kafe-gastronomos-420x560.jpg?v=1717769178)
5'
προετοιμασία
Σύνολο: 5'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το affogato φτιάχνουμε τον εσπρέσο.
- Βάζουμε το παγωτό σε ένα σχετικά μικρό γυάλινο ποτήρι και το περιχύνουμε με τον ζεστό εσπρέσο αμέσως μόλις τον φτιάξουμε.
- Προσθέτουμε το ποτό, αν βάλουμε, και σερβίρουμε βάζοντας στο ποτήρι κι ένα κουταλάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.