Όπως σημειώνει η κλινική διατροφολόγος Μαρία Μπίζιου, «τα κεράσια έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, μια ομάδα φυτοχημικών με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις, και μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, της βλάβης και της φλεγμονής που προκαλείται από την άσκηση και να μειώσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας. Η μαύρη σοκολάτα μειώνει τη συγκέντρωση των αιμοπεταλίων, η αυξημένη δραστηριότητα των οποίων συνδέεται με τη θρόμβωση και την πιθανή ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών, ενώ οι προκυανιδίνες της σοκολάτας μπορούν να μειώσουν την παραγωγή φλεγμονωδών κυτταροκινών, που είναι υπαίτιες για πολλές περιπτώσεις καρδιαγγειακών νόσων.»
![Οι συνταγές που μαγείρεψε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Ιούνιο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2021/09/karpouzi-pita-420x560.jpg?v=1669245874)