10'
προετοιμασία
25' βράσιμο
15'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κρεμ σοκολά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο, το κακάο και τη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά και να σχηματιστεί μια κρέμα πυκνόρρευστη.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μπολ για να σταματήσει ο βρασμός.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να λιώσει.
- Σκεπάζουμε το μπολ σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά – όχι περισσότερο, για να μη σφίξει πολύ η κρέμα.
- Τη μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες, για να σερβίρουμε την κρέμα κρύα.
Στο ποτήρι μας : Παγώστε Μοσχάτα Ρίου -Πατρών, Σάμου, Λήμνου, Μαλβάζιες αρωματικές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.