ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαντζαροσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και ανθότυροΠαντζαροσαλάτα με φυστίκια Αιγίνης και ανθότυρο
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παντζαρόφυλλα με καρυδάτη σάλτσα, ξεκινάμε πλένοντας καλά τα παντζαρόφυλλα, τα στραγγίζουμε και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοκκινωπά, κάπως σκληρότερα, κοτσάνια (αν κάποια είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση).
  2. Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να κοχλάσει και βράζουμε σκέτα τα κοτσάνια για 8-10 λεπτά (μετράμε τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναβράσει το νερό), μέχρι σχεδόν να γίνουν.
  3. Προσθέτουμε τα φύλλα και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και τα κοτσάνια.
  4. Τα στραγγίζουμε όλα καλά, τα μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και σκορπίζουμε από πάνω το 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα.
  5. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το λάδι, το ξίδι, την 1 κουταλιά καρυδόψιχα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν μια κάπως ρευστή πάστα.
  6. Περιχύνουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT