ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣφολιατάκια με κάριΣφολιατάκια με κάρι
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εύκολα σφολιατάκια γεμιστά με δυο τρόπους, ξεκινάμε ξετυλίγοντας το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  3. Αλείφουμε με τον πελτέ τη μισή επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  4. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
  5. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, έτσι ώστε η ακάλυπτη πλευρά να σκεπάσει αυτήν που έχει πάνω της τα υλικά.
  6. Με τη ροδέλα της πίτσας κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, χωρίς να τα διαχωρίσουμε μεταξύ τους.
  7. Θα γεμίσουμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας με τον ίδιο τρόπο, αλλά με διαφορετική γέμιση.
  8. Τοποθετούμε πάνω στη μισή σφολιάτα το τυρί του τοστ, έτσι ώστε η μία φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες σαλάμι.
  9. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα όπως και προηγουμένως και κόβουμε σε τετράγωνα.
  10. Τοποθετούμε τα σφολιατάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT