ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιτάκια γεμιστά με τυρί και αφράτη, τραγανή ζύμηΠιτάκια γεμιστά με τυρί και αφράτη, τραγανή ζύμη
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τακτοποιούμε τη σφολιάτα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
  3. Την βάζουμε ανάμεσα σε δύο ταψιά με τις λαδόκολλες και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. (Με τον τρόπο αυτό η σφολιάτα δεν θα φουσκώσει.)
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σκορπίζουμε τη φέτα πάνω στη σφολιάτα και από πάνω τα μανιτάρια.
  6. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το νιώτικο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι από μία φέτα μορταδέλα, ελαφρώς τσαλακωμένη. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT