ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦτερούγες κοτόπουλου hot buffalo με πικάντικο ντρέσινγκ και ντιπ από μπλε τυρίΦτερούγες κοτόπουλου hot buffalo με πικάντικο ντρέσινγκ και ντιπ από μπλε τυρί Όσο περισσότερο μαρινάρουμε τις φτερούγες, τόσο καλύτερα. Αν θέλουμε, τις ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ, τις βάζουμε στο ψυγείο και μετά τις βγάζουμε και τις σοτάρουμε στο τηγάνι ή στο σχαροτήγανο.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου με miso ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τον χυμό λεμονιού, τις φτερούγες και αλάτι και βράζουμε για 10 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις φτερούγες και μαρινάρουμε για 20 λεπτά.
  3. Σε ένα σχαροτήγανο ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φτερούγες για 8-10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να γίνουν (αν δεν χωράνε στο τηγάνι, τις κάνουμε σε δύο δόσεις). Στα μισά του χρόνου ρίχνουμε στο τηγάνι και τις φέτες λάιμ. Μπορούμε, επίσης, κατά τη διάρκεια του ψησίματος με ένα πινέλο να γλασάρουμε 3-4 φορές τις φτερούγες με τη μαρινάδα που μας έχει περισσέψει.
  4. Αποσύρουμε και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT