ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτεςΧοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτες Το κρασί και η μουστάρδα δένουν στο τηγάνι και δημιουργούν μια γρήγορη σάλτσα για τα σκαλοπίνια.

10' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 17'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κρασάτα σκαλοπίνια με μουστάδρα και πάπρικα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετίνια (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρουμε σε δόσεις) για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά, να αναμειχθεί με τα υγρά της κατσαρόλας και να σχηματίσει μια σάλτσα.
  4. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας όσο μας αρέσει.
  5. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT