ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλετίνια από ψαρονέφρι με λιαστές ντομάτες και κρασίΦιλετίνια από ψαρονέφρι με λιαστές ντομάτες και κρασί
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα φιλετίνια από μοσχάρι με μανιτάρια και ξινόκρεμα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα 1 κουτ. από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετάκια (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρουμε σε δόσεις) για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Τα βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα και περιχύνουμε με το κρασί.
  4. Βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε την ξινόκρεμα.
  5. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Βάζουμε τα φιλετάκια στη σάλτσα, τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να «ψηθούν» όσο μας αρέσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή βραστές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT