10'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα αρνίσια φιλετάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Προσθέτουμε τα «φιλετάκια» και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι το κρέας να καλυφθεί καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλο το βράδυ για να μαριναριστεί το κρέας.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
- Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα φιλετάκια, κατευθείαν από το ψυγείο, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
- Τοποθετούμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και στο ράφι χαμηλότερα προσαρμόζουμε ένα ταψί, για να στάζουν εκεί οι χυμοί από το κρέας.
- Ψήνουμε για 3-5 λεπτά, γυρίζοντας τα «φιλετάκια» μόνο μία φορά, περίπου στα μισά του ψησίματος.
Στο ποτήρι μας: Χαρμάνι Cabernet Sauvignon - Αγιωργίτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.