12'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 37'
Υλικά
Κομμάτια: 30Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με κορνφλέικς, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τις σταφίδες και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
- Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα περίπου 25 γρ. το ένα, τα βουτάμε στα κορνφλέικς, κυλώντας τα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, και τα βάζουμε στη λαμαρίνα. Δεν θα χωρέσουν όλα με τη μία – θα τα ψήσουμε σε 2 ή 3 δόσεις.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα που έχουμε καλύψει πολύ καλά με μεμβράνη. Διατηρούνται για 6-7 ημέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.