ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνεΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνε
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 10

Καραμέλα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ταρτ τατεν ξεκινάμε με τη καραμέλα. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να γίνει μια ξανθιά καραμέλα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Την αδειάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 22-25 εκ., καλύπτοντας όλο τον πυθμένα, και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες μήλου, κυκλικά.
  6. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο και κόβουμε έναν δίσκο κατά 4-6 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού μας.
  7. Σκεπάζουμε τα μήλα με τον δίσκο της σφολιάτας, περνώντας τις άκρες της μέσα από τα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα πιρούνι την τρυπάμε καλά σε διάφορα σημεία.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 35-40 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε και αναποδογυρίζουμε αμέσως πολύ προσεκτικά σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT