ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαλλική μπαγκέταΓαλλική μπαγκέτα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 παραλληλόγραμμη φόρμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε απίθανο ημίγλυκο ψωμί χωρίς γλουτένη με ρυζάλευρο και ταπιόκα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Στη συνέχεια, λαδώνουμε μια μέτρια παραλληλόγραμμη φόρμα.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα άλευρα, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κόμη ξανθάνης.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το φυτικό «γάλα» καρύδας και το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  5. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρων που είχαμε ανακατέψει στο μπολ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για τουλάχιστον 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  7. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, την ισιώνουμε ομοιόμορφα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την αποξηραμένη καρύδα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  9. Ελέγχουμε αν έγινε με ένα καλαμάκι μπαμπού ή ένα μαχαιράκι που το μπήγουμε στο κέντρο της ζύμης. Αν βγει καθαρό, τότε το ψωμί είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT