15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το «κινέζικο» κοτόπουλο με φιδέ, πρώτα βράζουμε τον φιδέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τον στραγγίζουμε και τον αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το τσίλι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε το πράσο και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει το κοτόπουλο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Τα αδειάζουμε στο μπολ με τον φιδέ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.