ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνεΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνε
1 ώρα προετοιμασία
30' ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμ. 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τάρτα με κρέμα βανίλιας και σμέουρα, ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη ζύμη της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
  2. Έτοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες και την κρυώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (δεν θα την ανακατέψουμε στο τέλος με σαντιγί. Όμως, πριν την χρησιμοποιήσουμε θα την ανακατέψουμε με ένα σύρμα.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη, τη στρώνουμε στην ταρτιέρα και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Κόβουμε όση εξέχει. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη γεμίζουμε με ρύζι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 15 λεπτά. Aφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε τη βάση για άλλα 15 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα βανίλιας. Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Σερβίρισμα

  1. Γαρνίρουμε με τα φρούτα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σμέουρα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT